د علاءمرتضي موسس المنتدي
عدد المساهمات : 17998 السٌّمعَة : 40 العمر : 58 الجنس :
الأوسمة :
| موضوع: عيوب القشرة فى الدجاج البياض الأحد نوفمبر 03, 2013 9:34 am | |
| موضوع يهم كتير جد من زملائنا فى البياض و الامهات وهو شكل البيضة او العيوب الخارجية للبيضة اسبابها
واحنا هنا هنقول 12 عيب لعيوب القشرة
1) الشرخ الكبير ودا بيكون كسر وفتح فى غشاء البيضة الداخلى من اهم اساسبة الرحم بدء يعجز لانة نيزيد فى العمر الكبير 2) الشروخ الشعرية ودا مش واضح قوى لكل الناس لاكنة بيبان بالفحص الضوئى بيكون عبارة عن شرخ ممتد تقريبا بطول البيضة او عرضها ودا اهم اسبابة التخزين 3) شروخ نجمية دى بقى بالفحص الضوئى تلاقى جزء معين هو اللى بيشع ودى بصراحة معرفش سببها لاكنها موجودة 4)البريشت قشرة رقيقة جدا او بدون قشرة اصلا دى اسبابه كتيرة بس كلة راجع الى غدة القشرة الموجودة فى الرحم 5) القشرة السنفرة ودى من اسمها بيكون قشرة خشنة فيها شوية تحبيب ودى اسبابها كتير منها *اضطرابت وقت وضع البيض ياخر نزولها * خلل فى برنامج الاضاءة *مية الشرب مخزونة وحاجات تانية 6)البيضة المشوهة ودى بيكون فيها انبعاج من اى جانب دى بتكتر فى نهاية فترة الانتاج 7) مشوهة من احد الجوانب بيكون احدى نواحى البيضة منبسطة او جانب متعرج ودى بيعملها الاى بى او ازعاج او زحمة او خلل اضاءة القشرة المتعرجة دى بيكون فيها حفر او منحنيات ودى بتحصل لما يكون فية ضغط على البيضة وهى فى الرحم ودى بردة بتكتر مع التقدم فى العمر 9)القشرة ذات البثرات بيكون نقط او تكلسات وبتتكسر بسهولة التكلسات دى ودى اسابة معرفة ونضيف عليهم زيادة كالسيوم خاصة فى الشتا 10) قشرة فيها فتحات دبوسية دى بتكون فتحة صغيرة جدا فى القشرة ودى بتكون عنف مع البيضة 11) قشرة عليها علامات القفص من اتساخ او خطوط شفافة عند الجمع
12) القشرة المصبوغة ودى ممكن تكون دم او رزق ودى بتكون زيادة فى اول الانتاج نتيجة انقلابات رحمية او افتراس او اسباب تانية 13)القشرة الزجاجية او المتبرقشة بيكون جزء منها شفاف بكون شفافة زى الزجاج ودى رطوبة من الحظيرة او زحام او ان الام مخدتش الجمبورو بطريقة سليمة وبردة ادوية فى العلف بتعمل كدا زى النيكاربازين وعلى فكرة استعمال الكلوراتتراسيكلين بيعمل قشرة صفرا
من كل اللى فات دا ناخد بالنا من الاتى للحفاظ على القشرة * الاحتياجات الغذائية يعنى عليقة صح * عمر القطيع * نوعية مية الشرب ومحتواها * الاى بى * ارتفاع الحرارة * عدم الانتظام فى الجمع * التعامل مع البيض اثناء الجمع [ center] | |
|
ام ايمان عضو ممتاز
عدد المساهمات : 378 السٌّمعَة : 0 الأوسمة :
| موضوع: رد: عيوب القشرة فى الدجاج البياض السبت نوفمبر 09, 2013 9:46 am | |
| مـوٍآأإضيٍع گـمٍ يٍضآهٍـي تٍع ـپٍيـرٍيٍ لٍـهـٍآآ فٍحٍ ـرٍوٍفٍـيٍ تٍـآآئٍههٍ وٍگَلٍم ـٍآآتٍـيٍ ضٍـآآئٍعٍ ــهٍ تقپٍلـوٍآ مـرٍوٍرٍي عـٍلى صًفـٍحآتـگًم أإلـچًم ـٍيلٍه سَـلآم ـٍي وٍگُـلٍ أإحٍ ـتٍرٍآمـي | |
|