د علاءمرتضي موسس المنتدي
عدد المساهمات : 17998 السٌّمعَة : 40 العمر : 58 الجنس :
الأوسمة :
| موضوع: الكبدة الاسكندراني * الجمعة أكتوبر 11, 2013 5:48 pm | |
| المقادير 1\2* ك كبدة (طبعا الكميات ترجع لكل واحد) 3 -بصلات وسط 3- حبات فلفل رومى بارد 2 -حبة طماطم 1\2- ملعقة خل - ملح و فلفل أسود و بهارات - فصين ثوم مدقوقين - ملعتين كبار صلصة طماطم - زيت ذرة.الطريقة - تقطع الكبدة مكعبات صغيرة. يقطع البصل كالاتي: كل بصلة تقطع أربع إرباع و بعدين تقطعيها شرايح رقيقة نوعا. الفلفل برضه يقطع نصفين و بعدين شرايح رقيقة. الطماطم برضه نقطعها اربع ارباع و تقطع شرايح رقيقة. - نجيب الطاسة التيفال و نضع فيها الزيت لكن مش كتير ممكن ملعقة طعام أو اتنين. نضع البصل و نقلب حتى يذبل و لكن لا يصفر ثم نضيف الفلفل و نقلب حتى يذبل الفلفل كمان ثم نضيف الطماطم مع التقليب حتى تختلط بالباقي. - ثم نضيف الكبدة و نقلب و نتبلها بالتوابل المذكورة. أما الخل و الصلصة و الثوم المدقوق نخلطهم مع ذرة سكر و نقلبهم كويس لحد ميبقى عامل زي الكاتشب و نضيفهم الى الكبدة بعد نضجها و لو محتاجة نقطة ميه ممكن نضيف شوية لكن الأفضل نسويها على نار هادية تقوم الكبدة تنزل المية اللي فيها و لا نحتاج مية من برة. و تقلب ثم تطفي النار. و تؤكل مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء. ** وبالهنا والشفا ** [ center] | |
|
alahmad المدير العام
عدد المساهمات : 1544 السٌّمعَة : 1 العمر : 22 الجنس :
الأوسمة :
| موضوع: رد: الكبدة الاسكندراني * الأحد أكتوبر 13, 2013 8:05 am | |
| موضوع رائع
وطرح ولا اروع
سلمت الايادى
فى انتظار المزيد
خالص تحياتى
[img]<a href="%5B/img%5D"></a>
| |
|