منتديات الانوار
اهلا بك زائرنا العزيز

تشرفنا زيارتك

ويسعدنا ان تكون عضوا معنا او زائرا مستديما
منتديات الانوار
اهلا بك زائرنا العزيز

تشرفنا زيارتك

ويسعدنا ان تكون عضوا معنا او زائرا مستديما
منتديات الانوار
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 
الرئيسيةالأحداثالمنشوراتأحدث الصورالتسجيلدخول


مطلوب فريق لاقسام المنتدى




شبكة منتديات الانوار10




السوق التجارى المصرى والعربى ادخل من هنا




 

 شوربة الخضار بالرز البني

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
shahy
مشرف
مشرف



عدد المساهمات : 1000
السٌّمعَة : 3
العمر : 29
الجنس : انثى

الأوسمة : شوربة الخضار بالرز البني  13837510

شوربة الخضار بالرز البني  Empty
مُساهمةموضوع: شوربة الخضار بالرز البني    شوربة الخضار بالرز البني  I_icon_minitimeالأحد نوفمبر 27, 2011 9:20 am

لشوربه دي عن تجربه جميله جدا .. ولذيذه
وكمان تنفع مع نزلات البرد (عافانا الله واياكم) .. على طول اقوم اعملها بعدها بيحصل تحسن كبير بفضل الله

او للاطفال وكبار السن لانها فيها كل الخضار وكمان نشويات من الرز وممكن تطحني معاها فراخ مسلوقه فبتبقى كده كوجبه كامله ..

وتنفع كمان للريجيم لانها خفيفه

جربوها هتعجبكم باذن الله ..

باللون الاحمر هي ملاحظاتي والاضافات اللي باعملها

شوربة الخضار بالأرز البنى

½ كوب ارز بنى (باستخدم البسمتي الغامق) بيعطي سمك للشوربه بعد ما تستوي وتتهرس
حبة متوسطة كوسه، شرائح
حبة متوسطة جزر، شرائح
3 - 4 فص ثوم
3 – 4 قطع بروكلى (باستخدم قرنبيط (زهره))
3 – 4 ورقه كرنب
2 حبة متوسطة طماطم مقشرة ومقطعة
عود قرفة خشب (وساعات باضيف رشة قرفه مطحونه)
قطعة ورق غار (ورق لورا)
ملعقة صغيرة ملح
¼ ملعقة صغيرة فلفل أبيض
½ ملعقة صغيرة كمون ناعمم
¼ ملعقة كبيرة زيت
حبة متوسطة بصل، مفروم
ملعقة كبيرة عصير ليمون (عصير ليمونه)

1. اغسلى الأرزوصفيه، وضعيه فى حله متوسط الحجم.
2. اضيفى على الارز .. الكوسه، الجزر، الثوم، البروكلى، الكرنب، الطماطم، عود القرفة والغار، اضيفى 4 كوب شوربة فراخ

3. دعى القدر على نار متوسطة الى ان يغلى، خففى النار وغطى القدر واتركيه 15 – 20 دقيقة إلى أن ينضج الأرز والخضراوات تصبح لينة. تخلصى من عود القرفة.

باضيف اضافه من عندي لما يقرب الخضار يستوي
وهي معلقه صغيره ينسون حصى (بيعطي طعم مميز) ونص معلقه شمر حصى

ثم اطحني الشوربه في الخلاط

4. فى قدر متوسط الحجم سخنى الزيت والبصل، قلبى الى ان يصبح البصل ذهبى اللون. (ساعات مش باحمر البصل وباضيف البصله نيه في الاول تستوي مع الخضار)

اعيدى الشوربة المطحونة الى البصل، اضيفى الملح، الفلفل والكمون، دعيه يغلى لبضع دقائق.

5. اطحنى الشوربة فى ابريق الخلاط، إلى ان تصبح ناعمة. (مش باطحنها مره تانيه)

6. اضيفى عصير الليمون (باضيف عصير الليمون لما بارجع الشوربه المطحونه على النار واخليها تغلي غلوه واظبط الملح )،

اغرفيه في الاطباق

انثرى فوقه البقدونس.

باقدمه مع انصاف الليمون للي يحب يزود الليمون .. وعيش توست محمص
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
د علاءمرتضي
موسس المنتدي
د علاءمرتضي


عدد المساهمات : 17998
السٌّمعَة : 40
العمر : 57
الجنس : ذكر

الأوسمة : شوربة الخضار بالرز البني  11100010


شوربة الخضار بالرز البني  Empty
مُساهمةموضوع: رد: شوربة الخضار بالرز البني    شوربة الخضار بالرز البني  I_icon_minitimeالثلاثاء مايو 26, 2020 8:39 am

موضوع رائع 


وطرح مميز 


تسلم الايادى 


تحياتى




[
center]



شوربة الخضار بالرز البني  Images?q=tbn:ANd9GcStPC8UBUDMhcRz3wtGerWfUESbCSLHvLCGe4lJ6LntE5l4UASepg
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://alanwar10.ahlamontada.net
 
شوربة الخضار بالرز البني
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» شوربة الخضار الصحية
» شوربة الخضار المشكلة
» حلقات الخضار في الفرن
» صينية الخضار بالدجاج
» يخنة الخضار واللحم السعودية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات الانوار :: هو وهى ( منتدى الرجل والمراة) :: مطبخ الانوار-
انتقل الى: